Zinkit

Stiri

Roxana Ionescu

Va recomanda pentru sanatatea pielii, parului si unghiilor Zinkit 10. Pentru detalii rasfoiti brosura atasata!
Recomandari

Cura Nefertiti


ÎNCEPEŢI ACUM CURA LUI NEFERTITI!

PIELE fina, PĂR sanatos si unghii netede FRUMUSEŢEA LOR ESTE ASIGURATĂ DE ZINC

A avea piele fina, păr frumos şi unghii netede conferă nu numai o senzaţie deplină de sănătate dar aceste persoane de invidiat semnalizează şi celor din jur o stare generală deosebit de bună. Cine este confruntat cu probleme ale pielii, păr rar şi subţire sau unghii friabile va constata că acestea afectează adeseori chiar sentimentul valorii proprii. Pielea, care este nu numai cel mai mare dar şi unul din cele mai importante organe. Aceste aprecieri populare nu sunt fără temei. Atât pielea cât şi unghiile permit anumite aprecieri referitoare la starea de sănătate a organismului, inclusiv a capacităţii de apărare şi a psihicului. Frumuseţea noastră interioară şi cea exterioară, starea de sănătate şi vitalitatea pot fi influenţate pozitiv pe cale naturală. Aceasta este reprezentată de administrarea de zinc. Zincul este considerat un elixir al vieţii pentru piele, păr şi unghii.
De aceea, recomandati chiar de astazi “cura lui Nefertiti"(Zinkit 10, tablete efervescente), acest produs găsindu-se în toate farmaciile.


CEEA CE I-A FĂCUT ATÂT DE BINE LUI NEFERTITI POATE FI EXPLICAT ASTĂZI

Efectele pozitive pentru sănătate ale zincului erau cunoscute încă de pe vremea vechilor egipteni, acest oligoelement fiind constituient activ – ceea ce este cunoscut astăzi – a 200 enzime ale organismului nostru. Datorită acestui fapt zincul are un rol esenţial în cadrul multor funcţii – cheie ale organismului. Fascinaţia emanată de regina Nefertiti, care a fost soţia faraonului Echnaton , a rămas neschimbată de-a lungul mileniilor deoarece Nefertiti reprezintă simbolul frumuseţii veşnice şi al farmecului. Zincul a fost folosit cu succces şi în medicina tradiţională chineză. Importanţa esenţială a zincului pentru organismul nostru a fost explicată tot mai amănunţit pe parcursul acestui secol. Aşa cum este cunoscut astăzi, deficitul de zinc poate induce o agravare a diabetului zaharat sau chiar la infertilitate masculină. Importanţa deosebită a acestui oligoelement pentru menţinerea integrităţii şi a sănătăţii pielii a fost elucidată într-o măsură importantă abia odată cu dezvoltarea tehnologică marcată de anii 50 – 60. Este important de menţionat faptul că pielea nu numai că asigură protecţia împotriva diferiţilor factori nocivi din mediul extern dar intervine şi în termoreglare şi în regimul hidric al organismului. Aceste descoperiri au făcut ca zincul să fie utilizat cu succes în îngrijirea pielii, părului şi a unghiilor.

Importanţa zincului indepartarea problemelor dermatologice.
 • Facilitează diviziunea celulară şi prin aceasta procesul de înnoire al pielii
 • Scade producţia de sebum
 • Are efect antibacterian
 • Are efect antiinflamator.


DE CE TREBUIE EVITAT DEFICITUL DE ZINC?

De ce este zincul atât de important pentru piele, păr şi unghii?
Zincul stimulează metabolismul celular, în cadrul acestuia fiind influenţată pozitiv şi diviziunea celulară. Zincul joacă un rol esenţial în cadrul diviziunii celulare, un ritm regulat al acesteia reprezentând condiţia indispensabilă a regenerării permanente a pielii. În acest fel stratul superior al pielii – sănătoase – se regenerează permanent odată la 4 săptămâni. Un alt rol important este reprezentat de participarea zincului la procesul de sinteză a keratinei care este o substanţă esenţială creşterii pielii, părului şi a unghiilor. Prin această acţiune zincul asigură starea de sănătate a pielii precum şi a părului şi unghiilor.

Deficitele de zinc poate să afecteze serios sănătatea fizică şi psihică a organismului nostru.

Deficitul de zinc poate să se manifeste prin următoarele:
 • Piele neuniformă şi coşuri care nu de puţine ori se inflamează constituindu – se
 • Acneea de care suferă mulţi adolescenţi. Zincul nu numai că reglează producţia de sebum dar inhibă – la fel ca un antibiotic dar fără nici un fel de efecte secundare – dezvoltarea anumitor specii de bacterii care favorizează inflamaţia.
Zincul inhibă apariţia tulburărilor cunoscute sub numele de eczeme care afectează persoanele din toate categoriile de vârstă. Adeseori cauza petelor roşii sau a papulelor mici care generează prurit este reprezentată de o reacţie alergică de apărare a organismului a cărui sistem imun este suprasolicitat.
Zincul are un rol deosebit de important în funcţionarea optimă a sistemului imun precum şi a mecanismelor de apărare ale organismului. Este recomandată administrarea de zinc şi în cadrul terapiei unei forme de eczemă care evoluează cu prurit, descuamare, înroşire, zemuire şi formare de cruste şi care este cunoscută în limbajul de specialitate sub denumirea de neurodermită. Această afecţiune va fi tratată numai de către medic. Consultul medical este indicat şi în cazul unor modificări sau înroşiri ale pielii.


Cum se manifestă un deficit de zinc?
 • Capacitate redusă de vindecare a plăgilor
 • Păr fragil şi absenţa regenerării acestuia
 • Unghii friabile
 • Piele neuniformă, coşuri, acnee precum şi neurodermită (a se consulta întotdeauna medicul)
 • Predispoziţie la răceli şi scăderea capacităţii imune
 • Apetit scăzut
 • Capacitate olfactivă şi gustativă scăzută
 • Scădere ponderală şi astenie
 • Agravarea diabetului zaharat
 • Nictalopie


ENZIMELE ŞI VITAMINA A: FĂRĂ ZINC NU FUNCŢIONEAZĂ NIMIC !

Regiunile pielii care sunt afectate de neurodermită, uneori încă de la vîrstele fragede ale copilăriei, prezintă un aspect uscat, fără strălucire, uneori asociate cu erupţie. Pruritul este foarte intens şi se manifestă mai ales în timpul nopţii când organismul ar trebui să se refacă. Persoanele afectate de neurodermită îşi provoacă adeseori leziuni prin grataj.
În cazul unui deficit de zinc capacitatea de vindecare a plăgilor funcţionează în “regim de avarie“, multe enzime implicate în acest proces activându-se numai în prezenţa unei cantităţi corespunzătoare de zinc. Trebuie menţionat faptul că fiecare mamă care a tratat "poponeţul "copilului ei cu o cremă care conţine zinc ştie să aprecieze calităţile curative ale acestui oligoelement.
Nu în ultimul rând trebuie menţionat faptul că zincul este implicat în transportul vitaminei A în organism, de la ficat la piele, ochi şi alte organe. Nu este un paradox faptul că în cazul unui deficit de zinc vitamina A nu-şi mai poate îndeplini "atribuţiile "sale, în ciuda faptului că valorile sale sangvine sunt normale. Această vitamină nu este implicată numai în menţinerea acuităţii vizuale, respectiv în nictalopie, ci şi în menţinerea sănătăţii şi frumuseţii pielii. În cazul unui deficit de zinc se constată rărirea părului, regenerarea deficitară şi lentă a acestuia precum şi fire de păr subţiri, fragile, neuniforme ca diametru şi lipsite de strălucire sau culoare. Deficitul se poate manifesta şi la nivelul unghiilor, acestea fiind friabile şi cu o creştere deficitară. Aspectul caracteristic al unghiilor în această situaţie este reprezentat de pete albe şi de neregularităţi prezente pe suprafaţa acestora.

Cât de frecvent este deficitul de zinc şi cine este afectat în mod special de acestea? Organismul posedă o rezervă foarte mică de zinc care este între 2 şi 4 grame. Organismul pierde zinc în fiecare zi prin intermediul urinei, sudorii precum şi prin descuamarea pielii. Din acest motiv se impune asigurarea unui aport zilnic de zinc care trebuie să aibă valoarea de 15 mg în cazul adolescenţilor şi al adulţilor şi de 8 – 12 mg pentru copii. În cazul gravidelor acest aport trebuie să fie mai mare şi anume de 20 mg iar femeilor care alăptează le sunt necesare chiar 25 mg zinc pe zi. A fost efectuat un studiu reprezentativ pe un lot de 1994 persoane, acesta arătând faptul că aportul de zinc al femeilor nu atinge nici măcar valoarea de 10 mg/zi. Bărbaţii prezintă de asemenea un aport deficitar, valoarea zilnică de 11,2 mg fiind cu mult mai mică decât cea necesară organismului. Concluzia acestui studiu a fost aceea că peste jumătate din persoanele urmărite prezentau un aport de zinc situat sub valoarea normală şi respectiv sub cea absolut necesară. Acest fapt are consecinţe nefaste nu numai asupra pielii, părului şi a unghiilor ci şi asupra întregului organism.


DE CE PREZINTĂ ATÂTEA PERSOANE UN APORT DEFICITAR DE ZINC?

Sursele alimentare importante de zinc sunt reprezentate mai ales de viscere, peşte, brânză şi ouă pe când alimentele vegetale reprezintă din păcate furnizori deficitari de zinc, excepţie făcând cerealele şi pâinea neagră. Acidul fitic, care este un constituient vegetal, determină "legarea"zincului ceea ce face ca aproximativ 90 % dn cantitatea de zinc prezentă în produsele vegetale să fie eliminată fără a fi utilizată în prealabil. Rolul de “hoţi de zinc"este atribuit şi unor medicamente cum sunt purgativele, diureticele şi preparatele anticoncepţionale. O eliminare crescută de zinc este indusă şi de către situaţiile de stress cum sunt diareile sau chiar de transpiraţiile abundente. Faptul care trebuie reţinut este acela că organismul are nevoie de un aport alimentar mult mai mare de zinc decât cel prezentat în anumite tabele ca fiind ideal. Chiar şi în cazul în care se realizează un aport alimentar raţional numai 20 – 40 % din cantitatea totală de zinc poate fi absorbită de către organism. În ce măsură această proporţie reprezintă cazuri izolate depinde foarte mult de modul de pregătire al alimentelor, un exemplu în acest sens fiind reprezentat de legume care trebuie consumate cu coajă deoarece la nivelul acesteia se află cea mai mare cantitate de zinc. În afară de aceasta se recomandă ca înainte de spălare legumele să nu fie tăiate mărunt şi odată mărunţite să nu fie clătite mult timp.


DAPORTUL DE ZINC NU POATE FI SATISFĂCUT NUMAI PRIN ALIMENTAŢIE.

Recomandarea noastră:
Începeţi chiar de astăzi cura de 50 zile care vă va asigura în mod ţintit şi în doze exacte cantităţile de zinc necesare. Prin administrarea zilnică a unei tablete efervescenteia de Zinkit 10 nu sunteţi numai ferit de stările carenţiale ale acestor elemente nutritive ci aduceţi un aport important stării de sănătate a organismului. Deci, refaceţi-vă chiar de astăzi rezervele de zinc prin intermediul curei de 50 zile a lui Nefertiti.


PIELEA DESCUAMATĂ ŞI CARE CONFERĂ O SENZAŢIE DE PRURIT: SFATURI ŞI TRUCURI DE ÎNGRIJIRE ZILNICĂ.

Învăţarea modului de a trăi cu diferitele probeme ale pielii poate fi foarte utilă pacientului cu acnee sau a celui cu neurodermită, aceasta reprezentând o formă specială de eczemă care evoluează cu descuamare şi senzaţie de prurit. Acest obiectiv poate fi îndeplinit prin cunoaşterea diferitelor recomandări şi trucuri de îngrijire zilnică a pielii, de la curăţarea acesteia până la alimentaţie şi evitarea stress-ului. Este foarte important de reţinut faptul că acestea nu trebuie în nici un caz să se substituie controlului şi recomandărilor medicului.

În cazul problemelor pielii generate de acnee şi de neurodermită în prim plan se află curăţarea corectă a acesteia. Pacienţilor cu acnee, care au un ten foarte gras, le este recomandată spălarea feţei de mai multe ori pe zi cu apă rece. Stratul de grăsime al pielii împreună cu particulele de praf şi cu resturile de piele reprezintă nu numai un mediu nutritv ideal pentru bacterii dar obstruează şi porii tegumentului. Este important de reţinut faptul că sunt indicate numai şampoanele şi nu săpunurile care degresează, fiind recomandate în mod special substanţele care au afect antibacterian şi descuamativ. Sunt de preferat loţiunile de îngrijire care au un procent important de apă în compoziţia lor în schimb cremele care conţin grăsime trebuie evitate în cazul acneei.


NEURODERMITĂ: DUŞURILE TREBUIE SĂ FIE SCURTE ŞI NU FOARTE FIERBINŢI.


În cazul unei pregătiri a pielii prin intermediul băilor de aburi sau a compreselor umede se realizează o înmuiere a calozităţilor permiţând îndepărtarea lor printr-o tehnică specială. Se recomandă ca această manoperă să fie efectuată de către un specialist în tratamente cosmetice. Pacienţii cu neurodermită trebuie să-şi spele şi să–şi îngijească pielea utilizând apă cu o temperatură de cel mult 20 grade Celsius. Datorită acestui stimul termic este accentuată eliberarea din corticala renală a cortizolului care este un hormon ce facilitează reducerea înroşirii şi a senzaţiei de prurit manifestate la nivelul pielii. Acestei categorii de pacienţi i se recomandă să scurteze pe cât posibil durata duşurilor iar uscarea se va face preferabil de la sine în locul fricţionării energice cu prosopul. Este indicată evitarea utilizării săpunurilor în favoarea soluţiilor neutre.
Din punct de vedere al regimului alimentar pacienţii cu acnee şi cei cu neurodermită nu au restricţii deosebite dar trebuie să evite consumul condimentelor tari, al nicotinei şi alcoolului precum şi cel excesiv de cafea. În cazul în care simptomatologia se agravează după consumul de ciocolată, citrice, albuşul de ou sau laptele de vacă trebuie ajustat regimul alimentar deoarece nu este exclusă coexistenţa unei alergii la constituienţi alimentari. Depistarea acestor alergeni reprezintă uneori chiar şi pentru specialist o "muncă de detectiv “. În multe cazuri simptomele sunt atipice şi neclare mergând până la dureri abdominale şi diarei însoţite de tenesme, acestea apărând după ingestia de alimente.
Un efect terapeutic favorabil pentru pacienţii cu acnee şi cei cu neurodermită este obţinut prin activitatea sportivă regulată şi bine dozată, aceasta îmbunătăţind nu numai condiţia fizică ci şi pe cea psihică.


STRESS-UL FAVORIZEAZĂ APARIŢIA COŞURILOR ŞI A AFECŢIUNILOR PIELII.


Este important de notat faptul că activitatea sportivă permite multor pacienţi cu afecţiuni ale pielii să stabilească noi contacte umane, fiind cunoscut faptul că aceste afecţiuni determină de obicei un mod izolat de viaţă. În afară de acest fapt sportul induce scăderea stress-ului, acesta determinând ca tenul gras să fie de două ori mai predispus la apariţia coşurilor şi a diferitelor afecţiuni. Secreţia accentuată de sebum este indusă de situaţiile de stress, acest fapt stimulând apariţia coşurilor. Pacienţii cu neurodermită se expun adeseori singuri stress-ului deoarece sunt nişte "perfecţionişti “, acest fapt fiind urmat de pusee frecvente şi adeseori chinuitoare ale bolii. Un mod de viaţă lipsit de stress face ca simptomele să fie mai suportabile şi întrerupe cercul vicios reprezentat de situaţiile stressante şi accentuarea manifestărilor bolii.

Recomandări speciale privitoare la abordarea problemelor pielii.
 • Efectuarea băilor de şezut şi a duşurior cu apă având temperatură potrivită
 • Uscarea de la sine a corpului
 • Preparate cosmetice uşoare
 • Alimentaţie corectă (evitarea condimentelor tari, nicotină, alcool, cafea). Se va urmări apariţia unor eventuale alergii alimentare.
 • Evitarea sau reducerea stress-ului
 • Recomandare specială pentru persoanele cu acnee: nu se vor utiliza cremele care conţin grăsime.

Noi recomandăm o cură în scopul fortificării pielii, părului şi a unghiilor.
 • Mai multă vitalitate şi poftă de viaţă prin intermediul curei de 50 zile
 • Asigurarea optimă a rezervelor vitale
 • Ajutor eficace în cazul problemelor apărute la nivelul pielii, părului şi al unghiilor
 • "Cura lui Nefertiti" constă din preparatele Zinkit 10
 • Costurile acestei cure terapeutice? O zi de cură costă mult mai puţin decât un pahar de apă minerală sau o Cola servite într-un restaurant !.